AMSTERDAM - Vanaf het einde van de maand is op de Jaguar X-type het 'Sports Collection' pakket leverbaar. Het geeft de kleinste 'Jag' een wat krijgshaftiger uiterlijk.

Het 'Sports Collection' pakket bestaat uit een voorspoiler, zwarte afwerking op de grilles aan de voorzijde van de auto, zijskirts en een spoiler onder de achterbumper. Tot slot zijn er een wat opvallender achterspoiler en nieuwe eindstukken voor de uitlaatpijpen.


Jaguar X-type Spirit Limited Edition

De accessoires zijn vanaf eind van de maand leverbaar op X-types in Nederland. Op zowel de 4-deurs als de Estate-versie kan het pakket worden besteld. Een prijs is nog niet bekend. Daarover hoopt de importeur eind van de maand meer te kunnen melden.

X-type

De auto op de foto is de Jaguar X-type Spirit Limited Edition en is alleen leverbaar in Groot-Brittannië. Hij is gebaseerd op de 2,5-liter V6 en heeft naast het 'Sports Collection' pakket ook nog onder meer metallic lak, armsteunen voor- en achterin, een dashboard voorzien van een speciale fineerlaag, automatische airconditioning en 17 inch Cayman wielen. Van deze auto worden 450 exemplaren gebouwd.

Nederland

De Nederlandse importeur beraadt zich nog om rond de introductie van het 'Sports Collection' pakket ook met een limited edition van de X-type te komen.