Ford lanceert nieuwe Ka+

De productie van de Ka, de aan de Fiat 500 gerelateerde A-segmenter, is eind mei tot een einde gekomen. Ford heeft de nieuwe Ka+ als indirecte opvolger neergezet.

De huidige Ka verdwijnt uit de showrooms en krijgt geen directe opvolger in het A-segment. Wel keert zijn naam in een andere vorm terug. Ford windt er geen doekjes om en zet de nieuwe Ka+ in de markt als een B-segmenter die veel biedt voor relatief weinig geld.

Met zijn lengte van 3,93 meter is de Ka+ slechts enkele centimeters korter dan de huidige Fiesta waar de Ka+ zijn platform mee deelt. De Ka+ heeft in zijn segment de grootste beenruimte achterin.  

De zo'n 1.000 kilo wegende Ka+ wordt onder de Fiesta gepositioneerd en Ford zet hem in de markt als een alternatief voor de Kia's Rio en Suzuki Baleno van deze wereld.

Motoren

Op de motorenlijst staat een 1,2-liter viercilinder die in twee varianten te krijgen is: met 70 pk en 105 Nm en met 85 pk en 112 Nm. De 85 pk sterke variant komt ook als Eco-uitvoering die 4,8 l/100 km verbruikt. De non-Eco verbruikt gemiddeld 5,0 l/100 km.

In oktober staat de nieuwe Ka+ bij de Nederlandse dealers. Ford zet in op een vanafprijs van onder de 13.000 euro.

Bekijk foto's van de Ford Ka in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie