BMW 3-serie GT op subtiele wijze aangescherpt

BMW heeft de 3-serie GT in navolging van de 3-serie op subtiele wijze aangescherpt. 

Net als vorig jaar bij de reguliere 3-serie het geval was, is ook de facelift die BMW heeft toegepast op de 3-serie GT zeer subtiel.

De vernieuwde versie is te herkennen aan de standaard led-koplampen en led-mistlampen. Ook aan de achterzijde is led-techniek toegepast en wie goed kijkt, neemt marginaal anders getekend bumperwerk waar.

Ook het interieur gaat op de schop. BMW zegt nieuwe materialen te gebruiken en bepaalde zaken zijn met verchroomde randen of houten delen te verfraaien. Voortaan is ook BMW's nieuwe Professional-navigatiesysteem - we kennen het tot op heden uit de 7-serie - leverbaar op de 3-serie GT. De sedan en station moeten er nog even op wachten.

Groter nieuws onder de kap: er valt te kiezen uit drie nieuwe benzinemotoren. De 184 pk sterke 320i staat onderaan de lijst, gevolgd door de 252 pk sterke 330i en de 326 pk sterke 340i. Eveneens staan er vijf dieselmotoren op de bestellijst die in kracht varieren van 150 tot 313 pk.

De 325d beschikt over een compleet nieuw blok, een 2.0-liter met twee turbo's die samen goed zijn voor 224 pk. De 320i, 318d en 320d zijn standaard voorzien van een handgeschakelde zesbak, alle andere motoren zijn standaard gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Dat betekent dat de 330iA, 340iA en 325dA nieuw zijn.

Bekijk foto's van de BMW 3-serie in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie