De Peugeot 3008 is alweer sinds 2009 op de markt. Peugeot vindt het hoog tijd voor een nieuw model, en die werdvandaag onthuld.  

De nieuwe 3008 is wat scherper getekend dan zijn bijzondere voorganger. Ledkoplampen zijn optioneel leverbaar, net als een zwart dak. De achterzijde wordt gekenmerkt door ledverlichting volgens de nieuwe designstijl van Peugeot. De nieuwe 3008 staat op hetzelfde onderstel als de populaire 308 en is zo'n 100 kg lichter dan het vorige model. 

Peugeot gaat de 3008 in eerste instantie leveren met twee benzine- en drie dieselmotoren. Het benzinegamma start met een 130 pk sterke 1.2 Puretech met naar keuze een handgeschakelde of automatische zesbak. Hoger op de ladder staat een 165 pk sterke 1.6 e-THP, gekoppeld aan een zestrapsautomaat. Dieselen kan met een 120 pk sterke 1.6 BlueHDi, de 150 pk leverende 2.0 BlueHDi en de 180 pk sterke versie van diezelfde motor, die er uitsluitend in combinatie met een automaat is. 

Het dashboard van de 3008 sluit met z'n kleine stuurwiel en hoog gepositioneerd instrumentarium aan op dat van de 208 en 308, maar heeft tegelijkertijd een aantal heel eigen kenmerken. Zo is er i-Cockpit, een systeem dat onder andere de lichtsterkte van de sfeerverlichting regelt, de massagefunctie van de stoelen aanstuurt en de geur in de auto middels een parfumeur kan regelen. 

Ook het materiaalgebruik is verbeterd. Zo is vanaf het tweede uitrustingsniveau leer aanwezig, hetzelfde geldt voor verchroomde inzetstukken en glanzend zwarte afwerking. Midden op het dashboard bevindt zich een 8-inch touchscreen, vergezeld door zes 'toggle switches' om direct naar zaken als radio, airco en mobiele apps te gaan. Het infotainmentsysteem kan overweg met MirrorLink, Android Auto en Apple Carplay.

Geen nieuwe auto zonder een grote hoeveelheid veiligheidssystemen. Peugeot levert een heel pakket bestaande uit Active Safety Brake, Distance Alert, Lane Departure Warning, Vermoeidheidsherkenning, Grootlichtassistent, Verkeersbordherkenning, Adaptieve Cruise Control en een dodehoeksensor. Met VisioPark 360 moet tijdens het parkeren rond de auto kunnen worden gekeken.

Tijdens de Autosalon van Parijs die in oktober plaatsvindt, beleeft de nieuwe 3008 zijn publieksdebuut.

Bekijk foto's van de Peugeot 3008 in groot formaat