Tesla heeft grote verwachtingen van de Model 3. Gezien de vele reserveringen van de baby-Tesla anticipeert het bedrijf nu op de eventueel groeiende vraag naar accupakketten.

Samsung, LG Chem en SK Innovation behoren tot de drie grote kanshebbers die wellicht de nieuwe accupakketten voor de Model 3 mogen gaan produceren. Tesla zoekt naar nieuwe leveranciers om te anticiperen op de stijging van vraag naar accupakketten die de nieuwe Model 3 met zich mee zal brengen. Dat meldt GreenCarReports.

LG Chem is geen onbekende van Tesla. Het bedrijf was verantwoordelijk voor de accupakketten in de alom bekende Tesla Roadster. Ook had LG Chem een vinger in de pap bij het ontwikkelen van de accupakketten voor de Chevrolet Volt. De Zuid-Koreaanse leverancier heeft de grootste kans om te slagen bij Tesla in verband met lagere prijzen en het feit dat ze snel kunnen leveren bij de gigafabriek van Tesla in Nevada. 

Panasonic is echter de primaire acculeverancier. Het bedrijf sloot in 2014 een deal met Tesla en kondigde eind vorig jaar aan zo'n 500 miljoen dollar te investeren in de gigafabriek. Vorige maand heeft Tesla nog een deal gesloten voor het lithium-gedeelte van de accu's. Pure Energy Minerals Limited en Bacanora Minerals Ltd. zullen de fabriek in Nevada gaan voorzien van het benodigde lithium. 

De bedrijven hoeven zich geen zorgen te maken over een eventuele tegenvallende productie. Waar Tesla eerst zei 500,000 auto's per jaar te willen produceren aan het einde van het decennium, heeft Tesla de ambitie dat al in 2018 te bewerkstelligen. Maar liefst 373,000 bestellingen zijn er binnengekomen voor de Model 3 sinds Tesla de telefoonlijnen heeft opengezet.