Een mogelijke opvolger van de inmiddels legendarische Honda S2000 houdt de gemoederen al jaren bezig. Vandaag blaast de geruchtenmolen geluiden rond over een publieksonthulling in 2018.

Het Britse Car and Driver meldt op basis van een anonieme bron dat Honda in 2018 een S2000-achtige zal presenteren. Honda viert in dat jaar zijn zeventigste verjaardag en een roadster zou de perfecte wijze zijn om dat feest te vieren.

Volgens de bron zal de auto wat formaat betreft vergelijkbaar zijn met Mazda's MX-5, al zal de Honda over bergen meer vermogen beschikken. Onder de kap zou namelijk het blok komen te liggen dat ook de Civic Type-R van levenslust voorziet: een geblazen 2.0-liter viercilinder die in de Type-R goed is voor 310 pk. De bron weet tevens te melden dat de kleine, dichte broer voor de NSX waar het merk aan werkt, ten faveure van de spirituele S2000-opvolger. 

Ter herinnering: de S2000 is een roadster die Honda in 1999 op het podium tilde. De tweezitter met kenmerkende lange neus werd aangedreven door een atmosferische 2.0-liter viercilinder benzinemotor die 240 pk naar de achterwielen stuurde.