BMW brengt nieuwe elektrische auto op de markt

BMW komt opnieuw met een elektrisch aangedreven auto. De iNext komt over vijf jaar op de markt en moet volgens de Duitse automaker op den duur de 7-serie sedan verdringen als het vlaggenschip van BMW. 

Met de iNext wil BMW onder meer de concurrentie aan met Tesla in de markt voor elektrisch aangedreven luxeauto's, zo werd donderdag bekendgemaakt, voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering van BMW. 

BMW voelt al langer stevige concurrentie van traditionele merken als Mercedes en relatieve nieuwkomers als Tesla. Daarbij investeert de Duitse grootmacht in innovaties op het gebied van elektrische en zelfrijdende auto's. De automaker bestempelde de iNext als de nieuwe drijvende kracht achter die innovaties.

Naast de verschuiving naar elektrisch rijden, breidt BMW ook uit in mobiliteitsdiensten, nu autobezit onder consumenten minder belangrijk lijkt te worden. Vorige maand kondigde het Beierse autobedrijf aan met met zijn 'car-sharing dienst' de sprong naar de Verenigde Staten te wagen.

Tweede elektrische auto

De iNext is overigens niet de eerste volledig elektrisch aangedreven BMW. Eerder introduceerde de automaker al de compacte stadsauto i3.

In München houden ze er overigens rekening mee dat BMW dit jaar zijn leidende marktpositie in het luxesegment wereldwijd zal moeten afstaan aan Mercedes. Dat merk profiteert qua verkopen onder meer van een breed scala aan nieuwe modellen. Wel denkt BMW voor het zevende jaar op rij verkooprecords te verbreken.

Lees meer over:
BMW
Tip de redactie