AMSTERDAM - Zonder noemenswaardige mededeling heeft DaimlerChrysler afbeeldingen van een nieuwe Dodge Charger vrijgegeven. De auto zal volgend jaar op de Amerikaanse markt verschijnen. Tevens zal hij worden ingezet in de Amerikaanse NASCAR raceserie.

Als antwoord op de succesvolle Ford Mustang kwam Dodge in 1965 met de Charger, toen de snelste Dodge van het moment. Wij kennen dat model vooral van de serie 'Dukes of Hazzard' en niet te vergeten de film 'Bullit'. Na de oliecrisis in 1973 ging het snel bergafwaarts met de auto, in 1978 verdween het model. In de jaren 80 is de naam nog even gebruikt voor een voorwielaangedreven coupé die de naam nauwelijks waardig was. In 1999 werd een concept aan het publiek getoond, maar daar is vervolgens niets meer van vernomen.


In tegenstelling tot zijn voorganger is de nieuwe Charger een 4-deurs sedan

De nieuwe Charger zal begin 2005 worden onthuld op de Detroit Auto Show. In tegenstelling tot zijn voorganger is het een 4-deurs sedan. Voor de aandrijving op de achterwielen zal een dikke HEMI V8-motor gebruikt gaan worden, een afgeleide van de motor die we nu al in de Chrysler 300C terugvinden. Ook zal waarschijnlijk een lichtere V6 beschikbaar komen. Of de auto naar Europa zal komen is nog niet duidelijk.