De Duitse merken houden elkaar scherp in de gaten. Mercedes lanceerde de GLE Coupé al als antwoord op de BMW X6 en met deze GLC Coupé wordt ook de X4 van repliek gediend.

Vorig jaar kregen we van Mercedes de GLC Coupé Concept te zien, een vooruitblik op een X4-achtige van het merk met de ster. Vandaag is in New York de definitieve auto aan de wereld voorgesteld. We heten welkom: de GLC Coupé.

De Coupé-SUV lijkt in populariteit toe te nemen en deze GLC Coupé - uiteraard sterk gerelateerd aan de GLC-klasse - moet de markt gaan bedienen. We zien een soort kleine versie van de GLE Coupé die standaard is voorzien van een sportonderstel met Dynamic Select waarmee het karakter van de auto valt in te stellen. Vierwielaandrijving is standaard, hetzelfde geldt voor een 9G-Tronic transmissie. Ook is de besturing aangescherpt ten opzichte van die van de GLC-klasse.

De GLC Coupé met 4,73 meter in de lengte, is 1,60 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,87 meter. Daarmee is hij 8 centimeter langer en 4 centimeter lager dan de GLC-klasse waar hij zijn genen mee deelt. Als GLC 250 4Matic Coupé legt hij 1.710 kilo in de schaal.

Op de internationale motorenlijst staan de 220d, de 250d die in vermogen variëren van 170 tot 204 pk. Op de benzinelijst staat momenteel alleen de GLC 250 en de 350.. Deze versies moeten in de herfst al verschijnen, later worden meer versies verwacht, waaronder een 63 AMG variant. De 43 AMG is direct gelanceerd. Deze beschikt net als zijn GLC-broer over een 367 pk sterke biturbo V6 waarmee een snelheid van 100 km/h in minder dan 5 tellen is bereikt. Ook is de 350e - een plug-inhybride - gepresenteerd. Deze beschikt over een 7G-Tronic Plus-transmissie. Specifieke details worden later bekendgemaakt.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz GLC-klasse in groot formaat