Mercedes GLC 43 AMG gepresenteerd

Mercedes vuurt een grote hoeveel nieuws op autoland af. Vandaag toont het merk de eerste AMG-versie van de GLC-klasse.

Na de onthulling van een nieuw model van Mercedes is het aftellen naar de komst van de AMG-versies begonnen. De eerste GLC-klasse die de AMG-letters op zijn plaatwerk krijgt gedrukt, is deze GLC 43 4Matic.

De eerste AMG-versie ie voorzien van een indrukwekkende bodykit bestaande uit spoilers, splitters en zwarte spiegelkappen een diffuser aan de achterzijde. Ook monteert Mercedes 20-inch lichtmetalen wielen en stevige uitlaatpijpen: de AMG-genen zijn duidelijk aanwezig.

Onder de kap de bekende 3,0-liter biturbo V6 die in de GLC-klasse 367 pk en 520 Nm via een 9G-Tronic transmissie verdeelt over alle vier de wielen. Een sprint naar een snelheid van 100 km/h is in 4,9 tellen geklaard en wie het gaspedaal ingetrapt houdt, dendert door naar een begrensde topsnelheid van 250 km/h.

AMG monteert verder AMG Ride Control, een sportonderstel met adaptieve dempers dat in drie standen is te zetten. Er kan gekozen worden uit Comfort, Sport en Sport Plus. Om het 1.845 kilo wegende gevaarte weer fatsoenlijk tot bedaren te brengen, is een aangepast remsysteem geÏnstalleerd. Een marktintroductie volgt later dit jaar. Op Nederlandse prijzen zullen we nog even moeten wachten.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz GLC-klasse in groot formaat

Tip de redactie