Spyker heeft weer van zich laten horen. In Genève is de C8 Preliator aan de wereld voorgesteld.

Victor Muller vangt het persbericht van de C8 Preliator aan met een quote van niemand minder dan Enzo Ferrari. "Het maakt niet uit wat er achter je ligt". Daarmee doelt Muller zonder twijfel op de turbulente tijden waarin het merk zich bevond.

De CEO noemt de C8 Preliator de opvolger van de Aileron, en daar heeft de auto ook wel iets van weg. Vooral de voorzijde lijkt overeen te komen met dat model, terwijl de achterzijde afkomstig lijkt van de B6 Venator. Over het uiterlijk gaan we het niet teveel hebben, daar valt zelf over te oordelen. De auto meet 4.63 meter in de lengte, is 1,2 meter hoog en 1,95 meter breed. 

De tot 50 stuks gelimiteerde Preliator - zijn naam laat zich vertalen naar 'krijger' - beschikt over een 525 pk en 600 Nm sterke 4,2-liter V8 met supercharger van de planken van Audi. Schakelen gaat middels een handgeschakelde zesbak, een zestrapsautomaat van ZF staat op de optielijst. In 3,7 tellen staat een snelheid van 100 km/h op de klok. Zijn topsnelheid is vastgesteld op 322 km/h.

Zoals we van Spyker gewend zijn is het interieur zeer weelderig. Er valt te kiezen uit 14 kleuren leer, de auto op de foto's heeft een 'Saddle'-interieur met witte stiksels. Spyker geeft alvast een indicatieprijs van 324.900 euro voor de handgeschakelde versie zónder belastingen. Voor de versie met automaat mikt Spyker op 330.990 euro. Sparen maar.

Bekijk foto's van de Spyker C8 Preliator in groot formaat