In Genève heeft Renault de nieuwe generatie Scénic gepresenteerd.

Eerder lekte de eerste informatie en het eerste beeldmateriaal al uit. Tijdens de Autosalon van Genève is de nieuwe Scénic nu officieel gepresenteerd.

Voor ontwerper Laurens van den Acker is deze nieuwe Scénic een mijlpaal; vanaf nu is elk regulier model van Renault van zijn hand, een proces dat in gang werd gezet met de introductie van de Clio, vier jaar geleden. 

De Scénic IV wordt leverbaar met diesels met 95, 110, 130 en 160 pk. Bij de benzinemotoren is er keuze uit 115 en 130 pk. Standaard heeft de Scénic een handgeschakelde zesbak, de 110 pk en 160 pk diesels zijn er ook met EDC, een automaat met dubbele koppeling. Bij de 110 pk heeft die zeven verzetten, bij de 160 pk zes. 

De 110 pk diesel wordt ook leverbaar met Hybrid Assist-technologie, een eenvoudig mild-hybrid-systeem dat bij het remmen vrijkomende energie regenereert en die via een elektrische hulpmotor hergebruikt. Volledig elektrisch rijden of pluggen zit er niet in. Renault wil de Scénic hiermee op relatief goedkope wijze toch een stuk zuiniger maken. Eind dit jaar komt deze Energy dCi op de markt. 

Bekijk foto's van de Renault Scénic in groot formaat