Cross-overs zijn niet aan te slepen en ook Toyota doet mee met de trend. In Genève is zojuist de C-HR gepresenteerd, een welgemikte aanval op landgenoot Nissan Qashqai.

Eerder lekte de C-HR al het internet op, de productieversie van de C-HR Concept waar Toyota al meerdere keren een concept-car van liet zien.. De Zwitserse beurs is de locatie waar Toyota vandaag zelf het doek van zijn belangrijke nieuwe model heeft verwijderd.

De C-HR staat op Toyota's TNGA-platform, een basis waar ook de nieuwe Prius gebruik van maakt. Toyota zou Toyota niet zijn, als het de C-HR niet de beschikking zou geven over een hybride aandrijflijn. Ook onder de kap komen we Prius-genen tegen. Een 1.8-liter viercilinder is gekoppeld aan een elektromotor waarmee het gecombineerde vermogen uitkomt op 122 pk Liever alleen een benzinemotor? Geen probleem, ook de geblazen 1.2-liter viercilinder met 116 pk staat op de bestellijst.  

Erg vrijgevig met informatie is Toyota op moment van schrijven nog niet. Wel maken de Japanners melding van een lage zitpositie en een laag zwaartepunt. Eind dit jaar moeten de eerste exemplaren bij de dealers verschijnen.

Bekijk foto's van de Toyota C-HR in groot formaat