AMSTERDAM - Dit zijn de eerste onofficiële beelden van de langverwachte Citroën C6. Tijdens een voorpresentatie zijn stiekem foto's gemaakt die naar buiten zijn gebracht.

De beelden zijn deze week voor het eerste verschenen op een Franstalig Citroën-forum. De precieze herkomst is onduidelijk, maar het gunt ons wel een blik op de definitieve versie van de nieuwe C6.


De lijn is vrijwel ongewijzigd, zelfs de rechtopstaande achterruit is gebleven

Al in maart 1999 werd de C6 Lignage onthuld op de Salon van Genève. Vervolgens heeft het meer dan vijf jaar geduurd om hier een productiemodel van te maken. De overeenkomsten zijn duidelijk, de lijn is vrijwel ongewijzigd, zelfs de rechtopstaande achterruit is gebleven. Bij de achterdeuren en de C-stijl zien we wel wat verschillen, de tegenovergesteld openende deuren hebben het productiestadium niet gehaald.

Genève

Op de aanstaande Salon van Genève in maart 2005 wordt de officiële onthulling verwacht. Fabrieksfoto's zullen waarschijnlijk al eerder vrijgegeven worden. De XM-opvolger zal uiteraard een doorontwikkeld hydropneumatisch veersysteem hebben. Het motorengamma zal bestaan uit vier en zes-cilinder bezine- en dieselmotor. De nieuwe 2.7 V6 HDI uit de Peugeot 607 en Jaguar S-type zal ook voor de C6 beschikbaar komen.