AMSTERDAM - Chrysler komt met een Black Edition van de Crossfire. De auto zit niet zo ruim in zijn accessoires als de andere Crossfires, daarom blijft de prijs beperkt.

Van de Crossfire Black Edition, herkenbaar aan zijn zwarte lak en aan de zwarte raamstijlen rond de voorruit, komen 50 exemplaren naar ons land.


De Crossfire Black Edition is herkenbaar aan zijn zwarte lak en de zwarte raamstijlen rond de voorruit

Bij gebleken succes zal de actie worden voortgezet. De Crossfire Black Edition is onder meer ontdaan van zijn lederen bekleding en van de elektrisch verstelbare stoelen. Daarnaast zijn ook nog enkele kleinere accessoires weggelaten.

Prijs

Chrysler denkt dat de prijs van de Black Edition onder de 45.000 euro blijft. Nu heeft de Crossfire een vanaf prijs van 50.895 voor de handgeschakelde 3,2-liter V6. De eerste Black Editions kunnen elk moment ons land binnenkomen.

Nederland

Er is besloten tot de komst van de Chrysler Crossfire Black Edition na analyse van het marktsegment. Een woordvoerder van Chrysler Nederland: "Het blijkt dat de meeste auto´s die in deze klasse worden verkocht, een prijs hebben van rond de 40.000 euro en niet zijn voorzien van de topmotor. De goed aangeklede en 6-cilinder modellen zijn alleen vlak na de lancering van het model populair."