AMSTERDAM - Voor verschillende types Mercedes CLS heeft huistuner Brabus aanpassingen ontwikkeld. Klanten kunnen binnenkort terecht met een 'simpele' CLS350 maar ook voor de 500 en de CLS55 AMG heeft Brabus een passend recept.

De Mercedes-tuner uit Bottrop is momenteel nog bezig het de ontwikkeling van de tuningkit voor de CLS 350, nadere informatie daarover is nog niet vrijgegeven. De behandeling voor de CLS500 is al wel klaar.


De voorspoiler heeft niet alleen een esthetische functie, maar zorgt ook voor minder druk op de vooras

De V8, die standaard 305 pk levert, kan worden getuned tot maximaal 336 pk. De CLS55 AMG, die met zijn standaard 476 pk al niet is onderbedeeld, kan worden opgevoerd naar 530 pk. Dan bedraagt het koppel maximaal 775 Nm. De sprint van 0 naar 100 gaat dan in 4,3 seconden en naar 200 in 13,6 seconden. De snelheidsbegrenzer is gebleven, maar is dit keer afgesteld op 310 km/u.

Krachtbron

Als klapstuk levert Brabus nog een 6,1-liter motor; CLS´en met die krachtbron gaan door het leven als Brabus 6,1 S en hebben een vermogen van 445 pk en een maximum koppel van 635 Nm.

Natuurlijk levert Brabus voor dit hagelnieuwe model van Mercedes ook een sportuitlaat die meehelpt aan meer vermogen en een sportief geluid. De voorspoiler, die onder de standaardbumper is geplaatst, heeft niet alleen een esthetische functie, maar zorgt ook voor minder druk op de vooras.

Verlichting

Ook de spoiler onder de achterbumper zorgt er voor dat de auto tot op hoge snelheden stabiel blijft. Daarnaast kan de tuner dubbele mistlampen aan de voorzijde monteren en is er nog een mogelijkheid tot extra verlichting: de grond bij het openen van de deur voor 5 LEDs verlicht die in het voorportier zijn geplaatst. "Makkelijk bij het instappen in het duister", aldus de tuner.

Brabus-logo's

Daarnaast kan Brabus de vering en demping van de auto aanpassen, zijn er verstevigingsbalken om de wegligging te verbeteren, is er een assortiment velgen in maten van 17 tot 20 inch, en kan de auto tot 3 cm worden verlaagd. Ook in het interieur kan Brabus de nodige verfraaiingen aanbrengen. Het hoogtepunt daarbij: verlichte Brabus-logo´s op de dorpels.