Chevrolet heeft tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas de productieversie van de Bolt gepresenteerd, een compacte elektrische auto die wellicht ook als Opel op de markt gaat komen.

Begin vorig jaar presenteerde Chevrolet tijdens de North American Auto Show in Detroit de Bolt Concept. In Las Vegas, op de Consumer Electronics Show,  toont Chevrolet nu het productiemodel.

Chevrolet lanceert de Bolt als betaalbare EV die om en nabij de 30.000 dollar moet gaan kosten. Daarmee is hij in het thuisland marginaal duurder dan grote concurrent Nissan Leaf. Op een volgeladen accupakket komt de Bolt 'meer dan 320 kilometer' ver. Overige specificaties meldt Chevrolet nog niet.

De Bolt heeft een wielbasis van 2,6 meter en biedt plek aan vijf personen. De bagageruimte meet 480 liter. Binnenin is een 10,2 inch metend infotainmentsysteem aanwezig dat - vooralsnog - niet samenwerkt met Android Auto en Apple CarPlay.

Chevrolet-CEO Mary Barra meldt dat de Bolt is uitgerust met de modernste software om autodelen mogelijk te maken. Daar is een voortvloeisel uit de deal die Chevrolet eerder met een Lyft sloot.

De Bolt komt later dit jaar beschikbaar voor de Amerikaanse consument. Het is niet ondenkbaar dat we in een later stadium een Europese variant van concerngenoot Opel te zien gaan krijgen. 

Bekijk foto's van de Chevrolet Bolt in groot formaat