In januari presenteert Mercedes tijdens de North American Auto Show in Detroit de nieuwe generatie E-klasse. Nu krijgen we alvast het complete interieur te zien.

Hoe de buitenzijde van de nieuwe Mercedes E-klasse er in detail uit komt te zien is nog even afwachten. Wel toont Mercedes ons alvast het complete interieur.

Het exterieur van de E-klasse volgt straks de designtaal van de S- en C-klasse, en ook de binnenzijde vertoont daar veel overeenkomsten mee. Twee 12,3-inch metende schermen dienen als instrumentenpaneel en als infotainmentsysteem. Op de middenconsole heeft Mercedes vier ventilatieroosters geplaatst en onder de knoppen voor de klimaatregeling bevindt zich een analoog klokje.

Op het stuurwiel vinden we knoppen waarmee het infotainmentsysteem eenvoudig middels 'swipes' te bedienen is. Net als in de kleinere C-klasse is op de middentunnel een multitouch-pad geplaatst waarmee het systeem eveneens te bedienen is.

Hout, aluminium en leer zijn drie materiaalsoorten die veelvuldig worden toegepast in de E-klasse. Led-sfeerverlichting kan het binnenste van de auto in liefst 64 verschillende kleuren verlichten.

Op beelden van de volledige E-klasse moeten we nog even wachten. De auto wordt in januari in Detroit voorgesteld op de North American International Auto Show.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz E-klasse in groot formaat