Citroën heeft zojuist de E-Mehari gepresenteerd. De uiteindelijke productieversie van de Cactus M is niet voor Nederland bestemd.
 

In september presenteerde Citroën de Cactus M, een studiemodel dat vooruitblikte op een vrijetijdsversie van de C4 Cactus. De E-Mehari is de productieversie van die concept-car.

In tegenstelling tot wat verwacht werd, is de E-Cactus niet gebaseerd op de C4 Cactus. Onderhuids is de Citroën nagenoeg identiek aan de Bluesummer van het Franse Bolloré: een compacte elektrische stadsauto.

De carrosserie van de E-Mehari is volledig opgetrokken uit kunststof en het interieur is met een hogedrukspuit eenvoudig te reinigen. Een 50 kW sterke elektromotor geeft de Citroën een topsnelheid van 110 km/h. Hij moet op één lading een afstand van 200 kilometer kunnen halen. De E-Mehari komt in de lente op de Franse markt. Plannen om de Citroën naar Nederland te halen, zijn er niet.

De naam van het nieuwe model is afkomstig van de Méhari, een op de 2CV / Lelijke Eend gebaseerde open auto die Citroën tussen 1968 en 1988 in het gamma had.

Bekijk foto's van de Citroën E-Mehari in groot formaat