In januari staakt Land Rover de productie van de huidige Defender. In 2018 volgt een nieuwe generatie, een model dat een grotere doelgroep moet aanspreken.
 

De Land Rover Defender staat in de geschiedenisboeken vermeld als een spartaanse terreinwagen die door de jaren heen op designgebied slechts marginaal is aangepast. In 2018 presenteert Land Rover een compleet nieuwe Defender, een model dat met een andere insteek is ontwikkeld.

Dat blijkt uit berichtgeving van Automotive News, dat gesproken heeft met Land Rover designchef Gerry McGovern. Volgens de ontwerper zijn veel mensen enthousiast over de huidige Defender, maar gaat slechts een zeer kleine groep over tot aanschaf. De nieuwe Defender zal derhalve een uiterlijk meekrijgen dat een grotere doelgroep aanspreekt. "Men zal de nieuwe genaratie duidelijk herkennen als moderne Defender, maar hij zal geenszins lijken op een van de eerdere concept-cars", besluit McGovern. In 2011 presenteerde Land Rover met de DC100 al een vooruitblik op een nieuwe Defender (foto).

Bekijk foto's van de Land Rover Defender in groot formaat