Porsche vernieuwt geleidelijk het volledige 911-gamma. Nu is het de beurt aan de 911 Turbo en Turbo S.

Begin september liet Porsche de gefacelifte 911 Carrera zien, waarbij de fabrikant uit Stuttgart turbomotoren introduceerde voor het iconische model. Daarna werden ook de Carrera 4 en de Targa 4 vernieuwd en vandaag toont Porsche de gefacelifte 911 Turbo en Turbo S.

Beide modellen zijn voorzien van een aangepaste voorzijde met nieuwe luchtinlaten met led-dagrijverlichting. Aan de achterzijde zijn nieuwe lichtunits gemonteerd. Nieuw lichtmetaal, nieuwe handgrepen, een marginaal gewijzigde achterbumper en een nieuwe 'motorkap' aan de achterzijde completeren de optische aanpassingen aan de 911.

Voor de aandrijving zorgt een 3,8-liter zescilinder boxermotor met twee turbo's. In de 911 Turbo levert hij 540 pk, de Turbo S heeft de beschikking over 580 pk. De 100 km/h-sprint vergt in de 'basis-Turbo' 3,0 seconden, de Turbo S is nog 0,1 seconde sneller. De topsnelheid van de Turbo ligt op 320 km/h, die van de Turbo S op 330 km/h. Porsche meldt dat het brandstofverbruik van beide varianten met 0,6 l/100 km is gedaald.

Tijdens de North American International Auto Show in januari beleven beide auto's hun publieksdebuut.

Bekijk foto's van de Porsche 911 in groot formaat