Kia is begonnen met het testwerk van de stationwagonversie van de Optima. Eerder dit jaar stond dit model nog als Sportspace concept-car in Genève.

Met de Sportspace liet Kia in februari van dit jaar zien hoe een Optima stationwagon eruit zou kunnen gaan zien. Het ontwerp kreeg veel enthousiaste reacties en Kia is nu begonnen met het testwerk van het productiemodel, waarvan we de onthulling halverwege 2016 verwachten.

De Sportspace concept-car is 4,85 meter lang en heeft een wielbasis van 2,84 meter. Of dit ook de exacte maten van het productiemodel worden is nog afwachten. Die wielbasis van de Optima sedan is iets korter.

Kia voorzag de Sportspace van een 1,7-liter T-Hybrid-dieselmotor met twee turbo's, een normale en een elektrische. Onlangs maakte het Koreaanse merk bekend dat er ook een Optima plug-inhybride gaat komen. De sedan is in Nederland voorlopig alleen met dieselmotor verkrijgbaar, daar wordt binnenkort nog wel een GT met 245 pk sterke 2,0-liter turbo-benzienmotor aan toegevoegd.

Bekijk foto's van de Kia Optima in groot formaat