AMSTERDAM - Wat gebeurt er als een Frans en een Japans designbureau samen een auto ontwerpen? Het resultaat van deze samenwerking is de Sivax X-Tile . Het model is te bewonderen op de Autosalon van Parijs .

Sivax is een designhuis met vestigingen over de gehele wereld. De Japanse afdeling in Yokohama en de Franse afdeling Parijs sloegen de handen ineen en bouwden voor de Autosalon in Parijs de X-Tile. De auto is dus een Japans-Franse creatie. Een gewaagde combinatie met een opmerkelijk resultaat.


Voor de X-Tile hebben de ontwerpers van Sivax zich laten inspireren door Japanse animatiefilms en -tekeningen

Overigens stond op de 2002-editie van die beurs al eerder een creatie van Sivax en verleent het bedrijf regelmatig hand- en spandiensten aan de ontwerpers in de auto-industrie.

Inspiratie

Voor de X-Tile hebben de ontwerpers van Sivax zich laten inspireren door Japanse animatiefilms en -tekeningen, zonder uit het oog te verliezen dat ze bezig waren met het maken van een pure sportauto. Eén van de vondsten voor de exact 4 meter lange en 1,12 meter hoge sportauto zijn de 'dubbele as deuren' die de in- en uitstap voor bestuurder en passagier een stuk comfortabeler maken.