AMSTERDAM - Op een beurs in Hannover presenteerde Opel de Combo Outdoor Study. Het is een studie naar een vrijetijdsvoertuig die vooral opvalt door zijn opvallende gele kleur.

Opel gaf de Combo een off-road uiterlijk. Daarnaast is het model voorzien van het zogenoemde 'rough road' pakket, dat als optie op alle Combo´s leverbaar is. Het houdt in dat de auto 20 mm meer bodemvrijheid heeft en dat de benzinetank aan de onderzijde is voorzien van beschermingsplaten. Ook de handremkabel heeft een beschermlaag gekregen.

Opel baseerde de Outdoor op de vijfzits Tour-versie van de Combo en voorzag het studiemodel van de 100 pk sterke 1,7 CDTI dieselmotor.


Opel gaf de Combo een off-road uiterlijk

Het studiemodel is voorzien van matzwarte kunststof details, er is een grote dakdrager en zelfs aan een ladder op de achterkant is gedacht. In de voorbumper zijn mistlampen geïntegreerd en bovendien is er een opvallende zilverkleurige luchtinlaat. De banden zijn van de maat 195/50 R16 en hebben 9-spaaks velgen.

Interieur

In het interieur van de Combo Outdoor Study is veel gewerkt met geborsteld metaal en is een met leder bekleed stuurwiel gemonteerd. Tot slot zijn er verchroomde randen rond de meters, airco en een stereo met geïntegreerde navigatieapparatuur.