Volvo gaat hologrammenbril Hololens van Microsoft in zijn showroom gebruiken om klanten in augmented reality een testritje te laten maken. 

Dat maken de bedrijven vrijdag bekend. De Hololens is een bril waarbij ook nog steeds de 'echte' realiteit gezien kan worden. Zo kunnen er computergegenereerde hologrammen over de echte werkelijkheid worden weergegeven. 

Volvo gaat die technologie gebruiken in zijn showrooms. Zo wordt het mogelijk voor klanten om 3d-modellen van Volvo's S90-model te bekijken en uit elkaar te halen of virtuele testritjes te maken.

Ook wil Volvo de hologrammen gebruiken om veiligheidsdemonstraties te geven. Door virtual reality te gebruiken kunnen er functies, zoals een automatische noodstop, worden gedemonstreerd die normaal te gevaarlijk zouden zijn of schade aan de auto zouden kunnen toebrengen.

Microsoft onthulde de Hololens in januari dit jaar, maar het apparaat is vooralsnog niet beschikbaar. Begin 2016 zullen de eerste testversies voor softwareontwikkelaars beschikbaar worden gemaakt.