Sportwagenmerk Caparo bevindt zich in een donkere periode: het stevent niet alleen af op een faillissement, de CEO heeft ook nog zelfmoord gepleegd.

Dat meldt The Guardian.

Om even je geheugen op te frissen: Caparo was verantwoordelijk voor de T1, de auto die zo dicht mogelijk bij een F1-auto voor de openbare weg stond. De auto combineerde een vermogen van 575 pk met een gewicht van rond de 500 kg, wat voor een bizar prestatiepotentieel zorgde. Er stond zelfs een Evolution-versie met 700 pk op de planning.

Veel sneller werd het op het circuit dus niet, maar helaas was het Caparo-project niet zonder problemen. Toen Top Gear een video met het racemonster maakte, toen had de auto last van meerdere storingen. Toen Jason Plato van Fifth Gear de T1 testte, vloog deze zelfs in brand. Dit was natuurlijk bepaald geen goede publiciteit en het zorgde ervoor dat potentiële kopers nogal aarzelden.

Caparo Vehicles is onderdeel van een groter bedrijf, dat ook bijvoorbeeld staal produceert. In de afgelopen periode kwam het bedrijf in zwaar weer, waardoor 450 mensen hun baan kwijtraakten. Nog eens 1.200 banen zijn in gevaar. Uiteindelijk resulteerden de problemen in een faillissementsaanvraag.

De CEO Angad Paul is vorige week van het balkon van zijn flat in Londen gevallen. De politie meldt dat er geen verdachte omstandigheden waren en dat alles wijst op zelfmoord.

Bekijk foto's van de Caparo T1 in groot formaat