Lexus LF-FC Concept rijdt op waterstof

Lexus presenteerde woensdag in Tokio de LF-FC, een voorbode van de nieuwe generatie LS.

De LF-FC is 5,30 meter lang. De auto is ontworpen volgens de designtaal 'L-Finesse. Aan de voorzijde is er een nieuwe versie van de 'Spindle Grille' en de L-vorm van de dagrijverlichting keert terug in de achterlichten.

Lexus doet niet geheimzinnig over het belang van deze LF-FC. Volgens het merk geeft deze concept-car inzicht in de technologie- én designrichting van een toekomstige vierdeurs 'vlaggenschip' coupé. Dat moet dus wel de nieuwe LS zijn.

De concept-car heeft een 'high output' Fuel Cell All Wheel Drive-systeem tot z'n beschikking. Daarin drijft een brandstofcel de achterwielen aan en tegelijkertijd de elektromotoren in de voorwielen. Door de strategische positie van de Fuel Cell Stack achterin, de software-unit voorin en de speciaal vormgegeven waterstoftanks is de gewichtsverdeling bovendien optimaal.

Het 21-inch lichtmetaal is afgewerkt met CFRP (met koolstofvezel versterkt plastic). Binnenin heeft Lexus veel aandacht besteed aan een futuristische interface: met handgebaren kunnen de inzittenden de audio-installatie en de ventilatie bedienen.

De LF-FC is de belangrijkste auto op de stand van Lexus tijdens de Tokyo Motor Show.

Bekijk foto's van de Lexus LF-FC in groot formaat

Tip de redactie