De Nederlandse autofabriek VDL Nedcar in het Limburgse Born gaat de nieuwe Mini Cabrio maken. Sinds juli 2014 worden reguliere Mini's geproduceerd voor autofabrikant BMW, vanaf volgende november komt daar het extra model bij.

Het gaat om het 21e model dat in Nederlands enige grote autofabriek gemaakt gaat worden en om de eerste cabrio.

Sinds de opening van Nedcar in 1967 zijn er al ruim 4,7 miljoen wagens van de band gerold, van merken als DAF, Volvo, Smart en Mitsubishi.

In tegenstelling tot de nieuwe Mini, die ook in Oxford geproduceerd wordt, wordt de nieuwe Mini Cabrio exclusief bij VDL Nedcar gebouwd. Er rijden nu overigens al wel cabrio's rond van Mini. Dat betreft een ouder type dat in Oxford is vervaardigd.

Personeel

Momenteel werken er ongeveer 2.350 mensen bij Nedcar. Het bedrijf zegt in verband met de nieuwe klus in eerste instantie geen extra personeel nodig te hebben.

Het huidige productieproces met circa twaalfhonderd robots hoeft slechts op kleine punten te worden aangepast. Over de deal worden verder geen financiële details naar buiten gebracht.

Orders

Nedcar is niet verbonden aan een specifiek automerk maar is eigendom van het industriële concern VDL Groep uit Eindhoven. Na een pauze van ruim anderhalf jaar werd de fabriek in Born vorig jaar heropend door koning Willem-Alexander.

Het bedrijf is sindsdien voortdurend op zoek naar nieuwe orders. Mocht er naast BMW een tweede opdrachtgever gevonden worden, dan moet het complex waarschijnlijk ook worden uitgebreid met een nieuwe fabriekshal.