Vorige week liet Volvo weten dat de nieuwe V40 er ook als plug-inhybride komt. Inmiddels is meer bekend over die auto.

Volvo heeft al een hybride aandrijflijn in de XC90 en binnenkort komt die ook terug in de nieuwe S90. Het Zweedse merk liet vorige week weten dat het aantal plug-inhybrides en volledig elektrische auto's de komende jaren zal toenemen en ook de nieuwe V40 zal het niet meer met louter verbrandingsmotoren gaan doen.

De Twin Engine - Volvo's naam voor plug-in hybride - die in de V40 gebruikt gaat worden, bestaat uit een driecilinder turbo-benzinemotor van 150 tot 180 pk, aangevuld met een elektromotor van 75 pk. Schakelen gaat via een 7-traps automaat met dubbele koppeling.

De V40, die op het nieuwe modulaire CMA-platform komt te staan, is Volvo's eerste plug-in met voorwielaandrijving. Het grotere platform, SPA genaamd, kennen we al van de XC90 en hierbij is de plug-inversie een vierwielaandrijver. Volvo heeft de V40 voor 2017 op de planning staan, eerst met 'gewone' verbrandingsmotor maar al snel na de introductie volgen de Twin Power-versies.  

Volvo heeft het trouwens over de 'V-serie' en 'de opvolger van de V40' dus het is nog allerminst zeker dat de naam V40 weer achter op de C-segmenter komt te staan. Verder geven de Zweden aan dat de focus wat betreft plug-ins helemaal op benzine komt te liggen en dat men het concept van de dieselhybride, zoals bij de V60, laat varen. Dit met het oog op de Chinese en Amerikaanse markt, waar nauwelijks op diesel wordt gereden.  

Bekijk twee foto's in groot formaat