Porsche introduceert binnenkort de 911 R, een GT3 met handgeschakelde versnellingsbak.

Dat meldt de fansite vierenzestig.nl. De 911 R zou door Porsche zijn ontwikkeld om aan de sterke wens van klanten te voldoen die per se zelf willen schakelen in hun 911 GT. De GT3 en GT3 RS zijn alleen leverbaar met automatische PDK-transmissie.

Welke motor Porsche heeft gepland voor de 911 R is nog niet duidelijk. Het zou de 3.8 uit de GT3 of de 4.0 uit de GT3 RS kunnen zijn. Wel duidelijk is dat het uiterlijk bescheidener is dan dat van z'n met uitbundig spoilerwerk opgetuigde soortgenoten. Ook worden er meer lichtgewicht materialen gebruikt. 

Er wordt gesproken over een oplage van tussen de 600 en 800 exemplaren dus het is bij voorbaat al een collectors' item. Zeker als je bedenkt dat alle exemplaren al zijn verkocht.

De aanduiding 'R' is afkomstig van de 911 R, de voor het circuit bedoelde auto uit de jaren zestig. Het interieur krijgt volgens de berichten een retro-uitstraling. Eind 2016 moet de auto op de markt komen als 2017-model, en daarmee wordt dan de 50-ste verjaardag van de 911 R gevierd.