De premiummerken brengen telkens nieuwe coupé-SUV's, maar er zijn ook kritische geluiden over dit type auto.

In een recent interview met het Australische Car Advice kraakt Citroën-ontwerper Frédéric Duvernier bijvoorbeeld een kritische noot over de carrosseriestijl die de laatste tijd zo in zwang is. Eerst was er immers alleen de BMW X6, maar inmiddels heeft die gezelschap gekregen van de BMW X4, Mercedes-Benz GLE Coupé en binnenkort de GLC Coupé en Tesla Model X.

Duvernier zegt hierover: "Ik ben geen fan van de fancy SUV-coupés van de laatste tijd. De belangrijkste reden is dat je bij veel van die auto's nauwelijks zicht naar achteren hebt. Bovendien heb je ook minder bagageruimte. Als ik constateer dat ik een gevaarlijke auto ontwerp, dan stop ik met zo'n project. Je moet niet alleen maar auto's ontwikkelen omdat ze toevallig in de mode zijn."

Hij geeft tegelijkertijd ook aan hoe het wat hem betreft wél moet: "Als ontwerper moet je ernaar streven om met nieuwe ontwerpen meer zicht, comfort en specifieke functies te scheppen. Als je met vernieuwing extra goed kunt inspelen op de gebruikswensen van je klanten, dan ben je op het juiste pad. Ik stel mezelf altijd de vraag of mijn ouders zo'n nieuwe Citroën ook zouden overwegen. Lamborghini-achtige ontwerpen ben ik dus niet in geïnteresseerd."

Verder bevestigde Duvernier nog dat Citroën 'binnen twee jaar' een midsize-SUV in het gamma heeft. De SUV krijgt designinvloeden van de Aircross Concept.

Bekijk 4 foto's in groot formaat