Nissan is voorlopig niet van plan om het Leaf-gamma uit te breiden met derivaten als een cross-over.

Dat heeft ontwerper Shiro Nakamura AutoWeek verteld in een interview. Eerdere berichten over de plannen voor een Leaf cross-over blijken dus niet te kloppen.

Nakamura zegt over de toekomst van de Leaf: "Het is een interessant gerucht dat wij zouden werken aan een andere carrosserie voor de Leaf. Zo'n versie staat echter niet op de planning. De reguliere Leaf moet namelijk eerst nog meer z'n naam vestigen als mainstream EV voordat we in die richting gaan denken."

Voor de nabije toekomst heeft de ontwerper wel duidelijke wensen voor de elektrische Nissan: "De Leaf moet aantrekkelijker worden en ook is het een belangrijk vereiste dat de actieradius van de auto in de komende jaren flink toeneemt. Met de recente introductie van de vernieuwde Leaf hebben we weer een stap in de goede richting gezet."

Hoewel Tesla goede zaken doet met veel duurdere EV's, hoeven we van Nissan geen model boven de Leaf te verwachten: "Nissan richt zich op aantrekkelijke, betaalbare auto's. Een elektrische auto die duurder is dan de Leaf sluit niet aan op die wensen."

Bekijk foto's van de nieuwe Nissan Leaf in groot formaat