Tot op heden lag alleen de 2.0 TDI van Volkswagen onder vuur. Daar komt wellicht verandering in nu de EPA ook de 3.0 V6 TDI aan een onderzoek gaan onderwerpen.

Bovenstaande nieuws is afkomstig van David Shepardson, journalist bij The Detroit News. Op zijn Twitter-pagina schrijft hij dat de Environmental Protection Agency (EPA) het onderzoek naar dieselmotoren van Volkswagen AG heeft uitgebreid met de 3.0 V6 TDI. Tot op heden lag alleen de 2.0 TDI onder een vergrootglas.

Shepardson meldt dat hooggeplaatste medewerkers van de EPA dit aan hem hebben verkondigd. De bewuste dieselmotor is te vinden in de hoger gepositioneerde modellen van de Volkswagen Group, zoals de Audi A6, A8 en Q7. Ook de Volkswagen Touareg en Porsche Cayenne worden aangeboden met 3.0 V6 TDI.

Niet elke versie van de 3.0 V6 TDI-motor levert hetzelfde vermogen. Dit verschilt per model en per markt. Zo is de Porsche Cayenne in Nederland goed voor 262 pk, terwijl deze motor in de Verenigde Staten 240 pk levert. Marktspecifieke verschillen kunnen onder andere voortkomen uit afwijkende emissie-eisen. 

Bekijk 4 foto's in groot formaat