Volgens de geruchten zou Bentley zijn 100ste verjaardag willen vieren met een hypercar van ruim een miljoen euro.

Dat maakt Top Gear op uit de woorden van CEO Wolfgang Dürheimer. “Ons eeuwfeest zou een mooie gelegenheid zijn om met een nieuwe auto in gelimiteerde serie te komen. Ik denk dat er ruimte is voor een Bentley met een prijs van rond de een miljoen pond”, aldus de topman. Dat bedrag komt overeen met ongeveer 1,4 miljoen euro.

Bij Bentley, dat in 2019 zijn honderdjarig bestaan viert, doen ze nog geheimzinnig over het type auto dat als jubileummodel kan dienen. “De vraag is: gaan we een standaardauto bouwen die je verwacht in dit segment of gaan we voor veel koolstofvezel en andere lichtgewicht componenten, zodat we het kunnen opnemen tegen de ‘big guns’?”, vraagt Dürheimer zich hardop af. In het verleden werkte hij bij Bugatti en Porsche. Bij dat laatste merk was hij verantwoordelijk voor de komst van de 918 Spyder.

Bentley toonde in 1999 een bijzondere concept-car in de vorm van de Hunaudières (foto), die was voorzien van een W16-motor. Deze auto diende als voorloper van de Bugatti Veyron. Wellicht dat deze hypercar een inspiratiebron is voor wat we over vier jaar van het jarige Britse merk mogen verwachten. Ook de EXP 10 concept-car, die in april werd onthuld, lichtte al een tipje van de sluier op.

Bekijk 7 foto's in groot formaat