Apple is in gesprek met de Californische department of motor vehicles (DMV), de overheidsinstantie waar nieuwe voertuigen moeten worden geregistreerd.

Een van Apples advocaten zou afgelopen donderdag een uur lang hebben gesproken met een aantal hooggeplaatste medewerkers van het bedrijf, inclusief experts op het gebied van zelfrijdende auto's, meldt The Guardian vrijdag. 

Het departement wilde geen uitspraken doen over de ontmoeting, behalve dat het gesprek zou gaan over de "regelgeving rond autonome voertuigen".

Apple wil volgens de Britse krant het gebied van een voormalige marinebasis ombouwen tot een beveiligde testgebied voor zelfrijdende auto's. Mogelijk gingen de gesprekken daarover. 

Apple is zeker niet het enige bedrijf dat in gesprek is, of gesproken heeft, met de DMV. Tot dusver hebben tien bedrijven voor in totaal tachtig voertuigen en driehonderd testchauffeurs vergunningen gekregen van de instantie. De bedrijven die het meest recent toestemming kregen waren Honda en BMW, die twee weken geleden groen licht kregen.