AMSTERDAM - Tuner Nothelle uit Duisburg nam de Audi 2,0-liter TDI onder handen. Het resultaat mag er wezen. Neem bijvoorbeeld de diesel. De standaard leverde 140 pk. Nothelle verhoogde het percentage met 70 pk, dat het totaal op maar liefst 210 pk brengt.

Om de 2,0-liter TDI 70 pk extra te geven, plaatste de tuner een high-performance turbo en werd het motormanagementsysteem aangepakt.


Nothelle voorziet het interieur van onder meer aluminium accenten en lederen bekleding

Topsnelheid

De topsnelheid van de Nothelle 210 Galdius, zoals de wagen officieel heet, bedraagt 227 km/u en de sprint van 0 naar 100 gaat in 8,1 seconden. De normale A3 TDI rijdt maximaal 207 km/h en heeft voor de sprint 9,5 seconden nodig. Het maximum koppel laat een groter verschil zien. Waar de standaard Audi ´slechts´ 320 Nm heeft, kan de Nothelle maximaal 465 Nm leveren.

Extra's

Naast de motor kan Nothelle voor de A3 ook het uitlaatsysteem aanpassen, de banden en velgen vervangen door 19 inch exemplaren, het remsysteem verbeteren en het interieur voorzien van onder meer aluminium accenten en lederen bekleding.

Volledige behandeling

Natuurlijk zijn er ook een voor- en achterspoiler, verbrede wielkasten en een skirt aan de achterzijde. Wie zijn auto de volledige behandeling laat ondergaan is bij Nothelle 6.844 euro kwijt.