AMSTERDAM - Renault Sport heeft de Clio Sport 2,0 16V op dieet gezet. Ze maakten de auto 20 kilo lichter. Deze kuur heeft de 182 pk sterke Clio nog sneller gemaakt.

De Clio Renault Sport 182 Cup, zoals de auto officieel heet, staat op de stand van Renault op de Autosalon van Parijs, die volgende week van start gaat. De auto zal alleen in Groot Brittannië worden geleverd. Wellicht dat Renault bij voldoende enthousiaste reacties de auto ook naar vasteland haalt.


Door het dieet weegt de 182 Cup nu 1.070 kg

Om de 20 kilo te besparen is bij de Clio andere stereoapparatuur gemonteerd. De in delen neerklapbare achterbank is vervangen door een in zijn geheel neer te klappen exemplaar. Daarnaast zijn onder meer de xenonlampen, koplampsproeiers, regensensor en de warmtewerende voorruit geschrapt. Door het dieet weegt de 182 Cup nu 1.070 kg. Naast de afslankkuur heeft de Cup-versie ook stuggere veren en dempers. Ook is de stuurgeometrie aangepast en zijn speciale velgen gemonteerd.

Sprint

De Cup-versie heeft net als de Clio Sport 2,0 16V - waarop hij is gebaseerd - 182 pk. De lichtgewicht sprint echter in 6,9 seconden van 0 naar 100, in plaats van 7,2 voor de standaardversie. De topsnelheid blijft met 222 km/u hetzelfde. De speciale Clio is alleen leverbaar in ´Racing Blue´ en een kleur met de toepasselijke naam ´Infero Orange´.

Goedkoper

Door het weglaten van zoveel accessoires, is de Cup-versie goedkoper dan de normale Clio Sport. De lichtgewicht kost namelijk 13.800 pond; 900 pond minder dan de aangeklede Clio .