Porsche heeft een vierzitter ontwikkeld die sneller optrekt dan zijn iconische model 911 en die oplaadt in slechts vijftien minuten. 

De conceptauto, Mission E gedoopt, geldt als een uitdaging aan het adres van Tesla om de ontwikkelingen rond elektrisch aangedreven auto's bij te benen.

De Mission E zit in 3,5 seconden van nul op 100 kilometer per uur, waar de 911 zelfs in zijn jongste versie 4,2 seconden nodig heeft.

De conceptauto heeft met zijn vermogen van 600 pk een actieradius van 500 kilometer. Na een kwartier aan de stekker zit de accu voor 80 procent vol, zei hoofd van de Volkswagendochter Matthias Müller tijdens de Internationale Autoshow in Frankfurt.

Tesla 

Tesla's Model S kan na een halfuur aan de oplader ongeveer 270 kilometer rijden. Porsche en zusterbedrijf Audi maken serieus werk van elektrisch rijden onder druk van Tesla, dat binnenkort zijn nieuwe Model X op de markt brengt.

Ook Opel werkt aan een elektrische auto. Samen met de ontwikkeling van een nieuw 'SUV-vlaggenschip' wil de Europese dochter van het Amerikaanse General Motors in de periode 2016 tot en met 2020 29 nieuwe modellen op de markt brengen.

Het bedrijf wil in 2022 de nummer twee zijn achter Volkswagen. Vorig jaar was het eveneens Amerikaanse Ford nog een maatje groter dan Opel.