Citroën heeft de Cactus M onthuld, een eerbetoon aan de fameuze Méhari.

De Cactus M is een tot tweedeurs cabrio verbouwde C4 Cactus waarvan de achterste raamstijl overeind is blijven staan. Om de achterbank te enteren, moet je over de rand van de auto heen klauteren, waarbij voetsteuntjes in de zijpanelen die handeling wat moet vereenvoudigen. Op de grote kunststof portieren (met zichtbare scharnieren, net zoals op de Méhari) past Citroën de van de C4 Cactus bekende Airbumps toe, voor de gelegenheid omgevormd tot drie horizontale balkjes.

In de geest van diezelfde Méhari is het interieur waterbestendig. Het water loopt weg via gaten in de bodem. Surfers kunnen hun borden op de voorste en achterse raamstijlen bevestigen met een speciaal fixeersysteem. Mocht het gaan regenen, dient een opblaasbaar tentzeil als dak en met een beetje ombouwwerk is de Cactus M om te toveren tot tweepersoonsbed.   

De 4,16 meter lange Cactus M staat op grote (19 inch), smalle banden, type 'Tall & Narrow'. Voor de aangedrijving zorgt een 110 pk sterke 1,2-liter Puretech-benzinemotor. Citroën laat met de Cactus M zien 'wat de C4 Cactus nog allemaal in zich heeft'. De toekomst zal uitwijzen of de concept-car, die debuteert op de IAA in Frankfurt, ooit het productiestadium zal halen.   

Bekijk foto's van de Citroën Cactus M in groot formaat