NEVS, de nieuwe eigenaar van Saab, heeft maandag bekendgemaakt dat het Dongfeng gaat helpen met de ontwikkeling van 'groene auto's'.

Dat meldt persbureau Reuters. NEVS kondigt in een persbericht de samenwerking met Dongfeng aan voor 'new energy vehicles', wat in de praktijk hybrides en volledig elektrische auto's zijn.

De samenwerking heeft meerdere voordelen voor Dongfeng. In de eerste plaats zorgt de samenwerking met het Zweedse NEVS ervoor dat het makkelijker is om Europese typegoedkeuring te krijgen. Bovendien kan Dongfeng het resterende netwerk van ex-Saab-dealers gebruiken voor de distributie van de auto's.

Andersom kan NEVS bij z'n nieuwe fabriek in Tianjin door de deal van vandaag gebruikmaken van de Chinese toeleveranciers van Dongfeng. Deze NEVS-fabriek krijgt een productiecapaciteit van 200.000 auto's per jaar.

Dongfeng werkt sowieso al flink samen met niet-Europese fabrikanten. De Chinezen hebben ook joint-ventures met Honda, Nissan, Renault en Kia. Bovendien bezit Dongfeng een aandeel van 14 procent in PSA (Peugeot en Citroën).