Nissan positioneert de volgende generatie van de Micra hoger in de markt.

De huidige Micra is in de eerste plaats voor India ontwikkeld, een land waar de verwachtingen van de consumenten anders zijn dan in Europa. Dat blijkt ook uit de tegenvallende verkoopcijfers van de Micra op ons continent.

In een interview met Autocar zegt Vice President Trevor Mann: "Je kunt de mensen in India niet de schuld geven van hoe de Micra is, dat ligt meer aan de mensen die 'm ontwikkeld hebben. We hebben echter naar de feedback van klanten geluisterd en de volgende zal flink afwijken van de huidige."

Mann voegt aan z'n uitspraak toe dat de productie naar het Engelse Sunderland zou kunnen verhuizen, maar dat hij in principe geen probleem heeft met het feit dat de Micra in India wordt gemaakt.

De volgende Micra komt in 2016 op de markt. Het uiterlijk zal veel trekken krijgen van de Sway Concept (foto), die dit jaar in Genève debuteerde. De auto wordt groter, waardoor er ruimte zou kunnen ontstaan voor een model onder de Micra. De Nissan-topman zet echter uiteen dat de volumes in Europa in het kleine segment nogal beperkt zijn, maar dat zijn merk de markt wel in de gaten houdt.

Bekijk foto's van de Nissan Sway in groot formaat