Tesla's nieuwe 'Ludicrous Mode' komt ook beschikbaar voor de nieuwe Model X.

Afgelopen weekend werd bekend dat Tesla de meest krachtige versie van de Model S - de P85D - een nieuwe 'Ludicrous mode' geeft. In deze modus weet de volledig elektrische auto de 100 km/h in zo'n 3 tellen te bereiken, een aantal tienden rapper dan de 700 pk sterke P85D in normale modus die snelheid weet te halen.

Ook de Model X - de cross-over waarvan de eerste exemplaren over twee maanden geleverd worden - krijgt de beschikking over deze 'Ludicrous mode'.

Dat schrijft de Los Angeles Times op basis van een gesprek met Tesla's topman Elon Musk. De Model X - een cross-over met vleugeldeuren op Model S-basis - heeft door z'n hogere gewicht ongeveer een halve seconde langer nodig.

Daarmee sprint de elektrische cross-over alsnog in zo'n 3,5 seconden naar de 100 km/h, sneller dan een Porsche Cayenne Turbo S. Verder komt de Model X zo'n 5 procent minder ver op een vol accupakket dan de Model S. Het wagengewicht ligt ongeveer 10 procent hoger, wat zou betekenen dat de instap-Model (70D) X ongeveer 2.370 kilo gaat wegen.