Tesla werkt aan een opvolger van de Roadster, het model waar het allemaal mee begon.

Tesla-topman Elon Musk zegt in het persbericht over de nieuwe 'Ludicrous Mode' voor de Model S: "Er is natuurlijk nog een extra stap na deze extreme modus. Die stap bewaren we echter voor de nieuwe Roadster, die we over vier jaar willen lanceren."

Dat zou dus betekenen dat de tweede Tesla Roadster voor 2019 op de planning staat. De originele Roadster debuteerde al in 2006.

Tot de lancering van de nieuwe Roadster heeft Tesla het druk zat met het lanceren van nieuwe modellen. De eerste is de cross-over Model X, die eind dit jaar wordt gepresenteerd. In 2017 is het waarschijnlijk de beurt aan de kleinere Model 3, die als sedan en als cross-over komt.

Met de nieuwe Ludicrous Modus sprint de snelste Tesla Model S in 2,8 seconden naar 100 km/h, waarmee de sedan op het niveau van de snelste supercars zit. Toch heeft Jerome Guillen van Tesla AutoWeek in een interview verteld dat de supersnelle topversies van de Model S vooral 'imagomakers' zijn. Guillen meldde dat hij de reguliere versies van de auto eigenlijk als belangrijker beschouwt.

Bekijk foto's van de Tesla Roadster in groot formaat