Seat wil in de toekomst meer emotie in z'n ontwerpen, maar waakt voor het ontwerpen van 'modeauto's'.

Seat-CEO Jürgen Stackmann doet in een interview met Autocar een boekje open over z'n plannen om zijn merk meer emotie te geven.

"Onze eerste doelstelling was de kernwaarden van Seat in onze auto's te bewerkstellingen: betrouwbaarheid, veiligheid en value-for-money", aldus Stackmann. "Zonder die zaken zou een focus op design vrij onzinnig zijn. Maar nu we die drie kernwaarden hebben veiliggesteld, is het zaak het design van onze auto's spannender te maken. Onze ontwerpen moeten meer emotie tonen dan die van ons modermerk Volkswagen."

Hij voegt daar nog wel aan toe dat hij waakt voor designs die al te modegevoelig zijn en dus na korte tijd uit de gratie raken.

Volgend jaar introduceert Seat een belangrijk nieuw model, een Qashqai-concurrent. In het jaar erna volgt een kleinere concurrent voor de Juke. Nog later volgt ook nog een zevenzits SUV. Met die drie auto's wil het Spaanse merk wellicht ook buiten Europa scoren. De 20v20 Concept was een voorbode van de ontwerpstijl van de toekomstige cross-overs.

Bekijk 3 foto's van de toekomstige Seat SUV in groot formaat