Porsche heeft bekendgemaakt flink in de Duitse fabrieken te investeren.

In de komende periode zal de sportwagenfabrikant zo'n 1,1 miljard euro investeren in het opwaarderen van z'n fabrieken en ontwikkelingscentra. Met die investeringen wil Porsche de faciliteiten up-to-date houden en klaar zijn voor het volgende decennium.

In Zuffenhausen verrijst onder meer een nieuwe motorenfabriek. Ook steekt Porsche geld in het klaarmaken van z'n grootste fabriek voor de productie van de Cayman. Die wordt in 2016 namelijk naar de thuishaven verplaatst.

In 2020 wil Porsche ook minimaal één geheel nieuw model aan het gamma toevoegen. De directie heeft nog niet bevestigd om wat voor auto dit zal gaan. Het zou bijvoorbeeld een instapmodel kunnen zijn, maar ook een model boven de 911 is een serieuze optie.

Porsche heeft verder beloofd tot 2020 niemand te ontslaan bij de fabrieken en ontwikkelingscentra in Zuid-Duitsland. Als tegenprestatie hebben de vakbonden ingestemd met onder meer extra lange werkdagen om de productiviteit van de medewerkers te verhogen.

Door de introductie van de Macan verwacht Porsche dit jaar wereldwijd voor het eerst meer dan 200.000 auto's te verkopen, meldt persbureau Reuters.

Bekijk 2 foto's in groot formaat