De nieuwe Audi RS4, het topmodel van de A4, komt eerder op de markt dan voorheen.

Heinz Hollerweger, chef van Audi's performancedivisie Quattro GmbH, zegt in een interview met Car&Driver namelijk dat de RS4 'relatief vroeg in de levenscyclus van de A4 Avant komt'. De eerdere generaties van de RS4 kwamen pas aan het einde van de levenscyclus van de A4, de auto waarop de snelle stationcar is gebaseerd.

Dat zou kunnen betekenen dat de RS4 al snel na de S4 komt, die voor 2016 op de planning staat. Die S4 krijgt waarschijnlijk weer een 3,0-liter V6 met compressor onder de kap.

Onder de kap van de RS4 komt een V6 met twee turbo's te liggen, bevestigt Hollerweger. Hij voegt daar nog aan toe dat de RS4 Avant 'meer vermogen krijgt dan de 420 pk van de vorige generatie'. De huidige (foto) heeft 450 pk en het is dus niet duidelijk of de nieuweling die waarde ook gaat overtreffen.

Het wordt daarmee niet de eerste RS4 met V6 onder de kap: de allereerste had een door Cosworth opgevoerde 2,7-liter V6 biturbo met 380 pk tot z'n beschikking.

Tot slot maakte de Quattro-chef bekend dat een RS4 Sedan ook bij de komende generatie weer onwaarschijnlijk is. Maar: "Een hatchbackachtige zoals de RS7 zou een optie kunnen zijn". Dat zou dus een RS5 Sportback kunnen zijn.

Bekijk foto's van de Audi A4 in groot formaat