AMSTERDAM - Ferrari smeedt plannen voor een opvolger van de 550 Barchetta Pininfarina. Tijdens het concours d´elegance op het Amerikaanse Pebble Beach werd een prototype aan potentiële klanten gepresenteerd. De reacties waren enthousiast.

De nieuwe roadster van Ferrari wordt gebaseerd op de 575 Maranello. Het wordt de opvolger van de 550 Barchetta Pininfarina, waar in 2000 en 2001 in totaal 448 exemplaren van werden gebouwd. Tijdens het prestigieuze concours d´elegance op Pebble Beach mocht een geselecteerde groep mensen een kijkje nemen bij de auto die volgend jaar de Ferrari 575 Maranello Roadster moet worden. Ferrari wilde verder niets kwijt over de auto. Naar verluidt willen de Italianen de productie beperken tot maximaal 500 exemplaren.


Naar verluidt willen de Italianen de productie beperken tot maximaal 500 exemplaren

De Ferrari 575 Roadster wordt voorzien van een nieuw type dak. De aparte vouwdak was voor het eerst te zien op de Fioravanti Vola, een prototype dat in 2001 op de Autosalon van Genève stond. Wanneer het dak wordt opgevouwen, draait het 180 graden en vouwt het horizontaal in de carrosserie. Dit zorgt ervoor dat de bagageruimte volledig te benutten blijft. Bij coupé-cabriodaken wordt een flinke hoeveelheid van de bagageruimte door het ingevouwen dak opgeslokt.

Genève

De Ferrari 575 Maranello Roadster wordt in maart 2005 op de Autosalon van Genève verwacht.