AMSTERDAM - Zodra Mercedes met een nieuw model komt, gaat de Duitse tuner Brabus ermee aan de slag. Ook nu weer. De productie van de nieuwe A-klasse is nauwelijks op gang of Brabus pakt er al eentje bij z´n kladden.

Brabus wijzigt zowel het uiterlijk als de techniek van de A-klasse. Er zijn voor- en achterpoilers, opvallende dubbele mistlampen en luchthappers om de remmen extra te koelen. Volgens Brabus verbeteren de zijskirts de geleiding van de luchtstroom onder de auto. Voor wie dat wil, levert Brabus bovendien verlichting in die skirts. Wanneer de auto wordt ontgrendeld, gaan onderin de skirts LED-lampjes branden die de straat rond de A-klasse verlichten.


De getunde Mercedes krijgt sportveren en laagprofiel banden waardoor de auto enkele centimeters lager is dan de standaard

Ook kan de tuner de A-klasse voorzien van een sportief uitlaatsysteem en is er keuze uit vijfgats- of spaakwielen, beide in de maten 17 of 18 inch. Voorts zijn er sportveren en laagprofiel banden. In combinatie daarmee ligt de auto aan de achterzijde 2,5 en aan de achterzijde 3,5 cm lager dan een standaard A.

Brabus is nog druk bezig om de motoren te tunen. Ook alle diesels - 160, 180 en 200 CDI zullen worden getuned. Daarnaast meldt Brabus dat ze voor de A 200 Turbo - de snelste versie - bezig zijn met de ontwikkeling van een zogeheten T1 performance kit.