Audi heeft in de nacht van zondag op maandag de geheel nieuwe A4 gepresenteerd, meteen ook als Avant.

De nieuwe Audi A4 is 4,73 meter lang, 1,84 meter breed en 1,42 meter hoog. De auto heeft een wielbasis van 2,82 meter. Daarmee groeit de auto drie centimeter in de lengte, de wielbasis neemt slechts met een centimeter toe.

Door een nieuw platform heeft Audi het gewicht flink kunnen verlagen: afhankelijk van de versie neemt het gewicht met tot wel 120 kg af. Audi belooft dat de A4 de stilste auto in z'n klasse wordt.

Audi heeft zich bij de ontwikkeling van de A4 vooral gericht op het introduceren van voor de A4 nieuwe technieken en systemen. Zo komt de auto beschikbaar met de Audi Virtual Cockpit, Matrix led-koplampen, een Audi smartphone interface, een nieuw Bang&Olufsen audiosysteem en een geavanceerd nieuw voicecontrolsysteem.

Bij de marktintroductie biedt Audi drie benzine- en vier dieselmotoren aan. De vermogens lopen uiteen van 150 tot 272 pk.

De nieuwe Audi A4 verschijnt in de herfst bij de dealers. De auto heeft als belangrijkste rivalen de BMW 3-serie en Mercedes C-klasse. Andere concurrenten zijn de Jaguar XE en de Alfa Romeo Giulia.

Bekijk meer beeld van de nieuwe Audi A4 Limousine en Avant