Kia heeft de Cee'd vernieuwd. De Golf-concurrent krijgt onder meer nieuwe motoren.

In 2012 introduceerde Kia de huidige Cee'd. Die jaar later acht Kia de tijd rijp voor een kleine update. Vanbuiten is de vernieuwde Cee'd te herkennen aan een opnieuw getekende, ditmaal iets breder ogende voorbumper. Ook de grille wijkt af van het exemplaar op de huidige Cee'd. Verder zijn er nieuwe mistlampen en heeft Kia aan zowel de voor- als achterzijde ledverlichting gemonteerd.

Ook het interieur wordt iets opgewaardeerd. De Cee'd heeft daar nu chroomdetails en aluminium en hoogglans afwerking. Verder zegt Kia de geluidsisolatie te hebben verbeterd en door aanpassingen aan de stuurinrichting en het onderstel moeten minder geluiden het interieur binnendringen. De stabiliteit zou eveneens zijn toegenomen door de komst van een torque vectoring-systeem. Verder is de Cee'd optioneel te krijgen met zaken als Blind Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert en DAB+-radio. 

Op motorisch vlak is er vanaf deze herfst een nieuwe 1,0-liter T-GDi driecilinder turbomotor in de neus van de Cee'd. Hij is leverbaar met 100 of 120 pk. De 133 pk sterke 1.6 CRDi is te koop met een nieuwe zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Deze vervangt de zestrapsautomaat.

De vernieuwde Cee'd is per direct te bestellen en staat vanaf juli bij de dealers. De vanafprijs ligt op 21.195 euro voor de 1.6 GDi als Comfortline. Na de zomer komt de nieuwe 1.0 T-GDi.

Bekijk foto's van de vernieuwde Kia Cee'd in groot formaat